Business Development Innovatiemanagement

Scrum zorgt voor goedkoper, beter en efficiënter werken!

leadership

Stapels managementboeken kun je lezen om je lezen om je bedrijf vooruit te helpen. Het kost alleen zoveel tijd….. Sprout bespaart je die uurtjes en vat theorie en praktijk voor je samen

01. Wie heeft het bedacht?

De term scrum komt uit de rugby en werd voor het eerst gebruikt door wetenschappers Ikujiro Nonaka en Hirotaka Takeuchi. Zij deden in de jaren tachtig onderzoek naar teamwerk en concludeerden dat projecten die worden uitgevoerd door kleine, multidisciplinaire teams historisch gezien het beste resultaat leveren. Jeff Sutherland en Ken Schwaber ontwikkelden deze resultaten uit tot een methode die toepasbaar is in bedrijven. Met een beetje gezond leiderschap kunnen dit soort principes relatief eenvoudig geïmplementeerd worden.

02. Wat houdt het in?

Werken met scrum betekent dat er in sprints van twee tot vier weken met een team wordt gewerkt aan een product of dienst. Een team levert steeds een stuk op, toont dat in een ‘demo’ aan de opdrachtgever (product owner), evalueert en gaat door naar de volgende sprint (iteratie of scrum genoemd) waarin het wordt aangepast of verder gebouwd. Scrummasters begeleiden de teams en zorgen dat zij zich aan de regels houden. Verder is er een dagelijkse stand-up vergadering van maximaal een kwartier, waarin wordt gekeken wat er is gedaan, of er problemen zijn en wat er nog gedaan gaat worden. Werken er meerdere teams aan een project, dan is er aansluitend vaak ook nog interdisciplinair overleg. Er zijn meerdere hulpmiddelen om de methode te ondersteunen, zoals een scrum backlog (wensen en eisen die meegenomen moeten worden) en de burn down chart (overzicht van hoeveel er nog gedaan moet worden).

LEES MEER   / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten