3 x inspiratie voor prestatie, innovatie, succes en plezier
Bron: Gradon, auteur: Saskia van den Boom
Inspiratie is de motor van prestaties, innovatie, succes en plezier. Maar waar haal je het vandaan?
Er wordt minder geïnvesteerd in innovatie. Dit geldt ook voor de werkvloer. Lang niet elke werkgever maakt tijd vrij voor innovatie en inspiratie. Met als gevolg dat mensen door blijven dreunen in de dagelijkse routine in het hen bekende ritme.
Werk moet leuk zijn en energie geven. Maar vaak voel je je als werknemer totaal niet geïnspireerd. Zonde, want die inspiratie motiveert! Het leidt tot betere werkprestaties en voorkomt dat je opgebrand raakt. Daarnaast geeft het richting aan je leven en het leidt tot persoonlijke ontwikkeling. Durf dus buiten bestaande kaders te kijken.
Wat je nodig hebt, is het lef om uit deze dagelijkse routine te stappen. Hier volgen 3 tips om jezelf een boost van inspiratie te geven. Op naar veel nieuwe ideeën en innovatieve baanbrekende business cases in 2018!
1. Houd koffiegesprekken
Maak een lijst van 10 personen die houden van hun werk en die jou inspireren en neem contact met ze op voor een afspraak. Mijn ervaring is dat zij hiervoor open zullen staan: mensen praten graag over wat ze doen en wat hen drijft. Je zult versteld staan hoeveel inspiratie je hieruit kunt halen.
Zo maakte ik een afspraak met de persvoorlichter van Artsen zonder Grenzen, Frank Theunissen. Ik zou willen dat meerdere mensen hem konden ontmoeten. Puur ter inspiratie. Hij vertelde me hoe zijn vertrouwen en harde werken hem hadden gebracht waar hij nu is. Na de middelbare school maakte hij een wereldreis waarna hij in het veld aan de slag ging bij Artsen zonder Grenzen. Na jarenlang in het veld te hebben gewerkt nam hij de stap om een carrière switch te maken. Hij gaf zijn zekerheden op, deed ervaring op in de mediabranche en stapte vervolgens over naar het werk als ‘gepassioneerde’ persvoorlichter.
2. Lees een biografie van een succesvol persoon
Misschien ben je niet het type dat ‘random’ met mensen afspreekt. Laat je dan inspireren door een boek van mensen die het in jouw ogen ‘hebben gemaakt’. Vaak zijn de beste mentors degene die bij het waarmaken van hun droom zowel fouten als successen hebben ervaren.
Eén van mijn favoriete boeken is Achter de Bergen van Nancy Wiltink. Deze marketing en communicatie consultant gaf haar baan op om met haar gezin in Ecuador een ecolodge te managen. Voor mij is ze een voorbeeld: sinds zij terug is uit Zuid-Amerika organiseert zij verhalenprojecten, waarbij ze ook zelf verhalen vertelt. Ze heeft haar droom waargemaakt. Iedere keer als ik maar een klein stukje uit dit boek lees, word ik herinnerd aan de waarde van lef, vasthoudendheid en passie.
[alert type=”info” title=”Wilt u weten welke bedrijfskundige opleiding bij u past? “] Klik hier en u weet het direct
3. Evalueer
Stap af en toe uit je dagelijkse werkpatroon en evalueer. Stel nieuwe doelen en reflecteer op de periode die achter je ligt. Ik heb dit twee keer in mijn leven groots aangepakt door een half jaar op reis te gaan maar het kan ook dichter bij huis. Plan iedere maand een uur met jezelf in om de afgelopen periode te evalueren: wat waren je high- en lowlights? Wat wil je anders doen en wat heeft je energie gegeven?
Probeer verder te kijken dan de taak die je vandaag moet uitvoeren en laat je niet uit het veld slaan door een overvolle mailbox. Voor inspiratie moet je tijd vrij maken. Vul je geest met dingen waar je energie van krijgt, en je zult zien dat je geïnspireerd raakt. Dit is niet alleen in het belang van jezelf, maar ook van je werkgever.
Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?
Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.Mogelijk ook interessant
In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.
Laat een reactie achter